Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μαμααααά τι φαγητό έχουμε;






Κάθε μέρα!Πόσα χρόνια η ίδια ερώτηση!Μαμά τι φαγητό έχει για σήμερα??Το άκουσα σήμερα από ένα παιδάκι-γλυκάκι στο σούπερ μάρκετ και έσκασα δυο γελάκια θυμούμενη  τα δικά μου τα καλά!Όχι πως δεν το κάνω μέχρι σήμερα αλλά εντάξει όσο να ναι μεγάλα παιδιά είμαστε φτιάχνουμε και κανένα φαγητάκι που και που!Γυρνώντας στο σπίτι απ' το σχολείο δεν προλάβαινε να ανοίξει η πόρτα και η φράση είχε ήδη ξεστομιστεί!Και κοιτούσαμε τη μαμά μας λες και περιμέναμε να μας πει ότι έκανε την μεγαλύτερη ανακάλυψη όλου του αιώνα μ' ένα καρότο και δυο πατάτες!Όταν ακούγαμε φαγητό που μας άρεσε..ανακούφιση,ένα ελαφρύ μειδίαμα και όλα καλά!Όταν όμως η απάντηση ήταν αρακάς,φασολάδα,φακές,ψαρόσουπα,σπανακόρυζο αααααααχ ειδικά αυτό το σπανακόρυζο μαχαίρι στην καρδιά!
Γιατί??Πως γίνεται (το παρατηρώ μέχρι σήμερα) τις πιο δύσκολες μέρες,τις πιο κουραστικές,όταν γυρνάς απ' τη δουλειά μετά από 12 ώρες να υπάρχει το φαΐ που παρακαλάς από μέσα σου μέχρι να φτάσεις σπίτι να μην είναι αυτό!Εκεί τι κάνεις?Θα στεναχωρήσεις τη μανούλα που σε κοιτάει μες στα μάτια και ξεκινάει να σου λέει πως για σένα μαγειρεύει και πως δεν γίνεται να μαγειρεύει και να τα τρώει μόνη της και δεν γίνεται να μαγειρεύει και να τα πετάει απ' τη στιγμή που τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε και φυσικά σε χτυπάει στο φιλότιμο και θες να σταματήσει κιόλας οπότε κάθεσαι και τρως!Υπάρχουν και οι τολμηροί βέβαια που θα το παραγγείλουν το σουβλάκι τους!Πως αλλάζουμε όμως και τώρα που μεγαλώσαμε ακούμε ψαρόσουπα,φασολάκια και φακές και δεν υπάρχει διαμαρτυρία,εντάξει προσωπικά θέλω λίγη δουλίτσα με το σπανακόρυζο αλλά την κάνω τη προσπάθειά μου!Δεν ξινίζουμε τα μούτρα μας όταν περιμένουμε κοτόπουλο με πατατούλες και μας εμφανίζεται το φασολάκι, δεν πετάμε φαγητά κι αν μας περισσεύει κιόλας δίνουμε και στο γειτονάκι ένα πιάτο,είναι τέλειο να μοιράζεσαι, έστω και το φαΐ σου!

Υ.Γ :Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο για μια μαμά στην Ιαπωνία που κάνει τέλεια πράγματα με το φαγητό των παιδιών της για να το κάνει πιο διασκεδαστικό και για να τρώνε και τα πάντα!






4 σχόλια :

  1. δε λεμε ποτε όχι στην μανα μητέρα μαμα , αητητη ράτσα!
    τι ωραια πιάτα καλα εγώ συμβιβάζομαι ακόμη και με πατάτες τηγανητές και ματια αυγά και χωριάτικη πάντα από την μαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται γιατί τα πιο απλά είναι και τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα το σωστό είναι κάπου στη μέση. Το παιδί πρέπει να μάθει ότι το φαγητό είναι απαραίτητο αλλά όχι παιχνίδι . Συμβαίνει τα παιδιά όταν θέλουν να ελέγξουν τους γονείς ή να δείξουν ανυπακοή να χρησιμοποιούν το φαγητό ως μέσο χειραγώγησης! Γι'αυτό και θέλει μαεστρία το θέμα!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το λες θέλει μαεστρία!Οι νέοι γονείς που παρατηρώ σήμερα πάντως κάτι κάνουν..!

      Διαγραφή